Lubelskie Smaki 2017

W dniach 21 – 22 października 2017 r. w Targach Lublin w Lublinie odbyła się XIV edycja konkursu „Lubelskie Smaki 2017” pod hasłem ”Kuchnia polska” zorganizowana we współpracy z Departamentem Promocji i Turystyki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego oraz Stowarzyszeniem Lubelskich Kucharzy. Konkurs miał charakter ogólnopolski, który skierowany był do zawodowych kucharzy oraz młodzieży kształcącej się w zawodzie kucharza.

Konkurs Lubelskie Smaki był także okazją do spotkania adeptów sztuki kulinarnej szkół gastronomicznych, które kształcą młodzież w poszukiwanym zawodzie kucharza, z profesjonalistami uczestniczącymi w konkursie.

W kategorii „szkoły” do Konkursu „Lubelskie Smaki 2017” przystąpili przedstawiciele 8 szkół gastronomicznych:

-Zespół Szkół Nr 5 im. Jana Pawła II TGH z Lublina,

-Technikum ZDZ im. K. K. Baczyńskiego z Białej Podlaski

-Branżowa Szkoła I stopnia im. K. K. Baczyńskiego z Oddziałami Zasadniczej Szkoły Zawodowej Biała Podlaska,

-Zespół Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego w Pszczelej Woli,

– Branżowa Szkoła I stopnia Zakład Doskonalenia Zawodowego z Lublina,

-Technikum „Lider” w Lublinie reprezentacja 2 zespołów, Zespół szkół im. M. Kopernika w Bełżycach,

-I Prywatne Technikum Hotelarskie w Zamościu.

FacebookTwitterGoogle+